Wincc Nedir


Wincc Scada

Nedir bu Wincc Programı? Wincc Scada Nedir? Bu sorulara cevab almak için bu yazıyı sonuna kadar lütfen okuyunuz

Siemens firmasının geliştirdiği scada programlama işini yapan bir programdır. Wincc kelimesinin açılımı ise windows control center kelimelerinden türetilmiştir. Piyasadaki en güçlü scada yazılım programlarından biridir.

Onların diliyle Wincc SCADA sistemi; “Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama” sistemi olarak adlandırılmaktadır. SCADA Sistemlerinde en çok tercih edilen SCADA WinCC, yeni versiyonu (7.4) ile genişletilmiş ve mobil uygulamalar için yeni opsiyonlarda eklenmiştir.
WinCC dünyanın ilk IHMI(insan arayüzlü makine bütünleşmesi) yazılım sistemidir. Öyleki bu sistem, sizin gözlemek istediğiniz bir sistemi otomatik olarak gözlemler.

Bir işletmede bir kontrol merkezindeki makine operatörlerinin makine uygulamalarıyla etkileşimini bilgisayar, tablet, Akıllı cep telefonu sayesinde kolaylaştırır.Wincc 7.3 versiyonu ile birlikte HTML5 desteği de gelmiştir. Bu sayede Android ve Ios yüklü tablet ve cep telefonlarında kullanımı sağlanmıştır.

Otomasyon alanında lider firma olan Siemens’in Simatic WinCC SCADA yazılımı, SCADA sistemlerinde en çok tercih edilen SCADA sistemi ürünüdür. Çok yönlü ve çok dilli özellikleri ile dünyanın farklı yerlerinde kullanılabilen bir yazılım olan Simatic WinCC, Windows işletim sisteminin olanaklarını kullanarak otomasyon konusunda çözümler sunmaktadır.

Eğer bir yazılımcı iseniz scada kelimesini mutlaka duymuşsunuzdur. Belki de scada programlama üzerine çalışmış veya izlemişsinizdir. Eğer bu kelimeyi ilk defa duyuyorsanız ya ordan hızlıca uzaklaşın, kulak vermeyin veya duymamış gibi yapın ya da scada programlama işi üzerine saatlerce zaman harcamaya hazırlıklı olun. Eğer ingilizceniz iyiyse muhtemelen sıkıntı çekmezsiniz çünkü siemens bu konuda wincc help sistemi olsun, örnek soru cevap ve döküman paylaşımları şeklinde olsun oldukça iyi bir destek sağlamaktadır.

Wincc 7.4 versiyonu




Wincc’nin ilk sürümü araştırmalarıma göre zannedersem wincc 6.2 ile başlamış. Şu anda son sürüm versiyonu wincc 7.4 tür.

Ben ilk wincc 7.4 versiyonu ile çalışmaya başladım. Vb.net ve eski visual basic 6.0 kullanıcısı olarak wincc ile ilgili ilk izlenimlerimi burada paylaşacağım. Eğer yazılım programlarından birini kullandıysanız wincc scada programlama konusunda hiç yabancılık çekmezsiniz ve wincc scada programlama işinde elektronikçilere göre 1-0 öndesiniz diyebilirim.

Wincc Tag Yönetim Ekranı

wincc Tag ekranı

Wincc ile ilgili neler paylaşacağım;

Wincc’de yaşadığım problemler ve çözümleri,
Wincc 7.4 versiyonu kurulumu,
Wincc taga yazma hatası. Bunu özellikle yazdım çünkü üzerinde 2 hafta uğraştım çözememiştim. Çok basitmiş ama bilmeyince çözemiyorsun işte.
Wincc ekranı tanıtımı,
Wincc Global Library kullanımı,
Wincc Dynamic wizard,
Wincc’de plc bağlantısı nasıl yapılır,
Wincc’de tag oluşturma işlemi,
Wincc tag kullanımı,
Wincc internal tag ve external tag kullanımı ,
Wincc Tag veri tipleri ve anlamları,
Wincc’de kullanıcı yetkileri oluşturma,
Wincc de menü oluşturma,
Wincc’de ekran oluşturma yani form oluşturma  (onlar picture diyorlar),
Wincc’de kendi nesneleri ile vb.net ve vb6 nesnelerinin kullanımı ve register edilmesi,
Wincc ile database bağlantısı nasıl yapılır,
Wincc script ve wincc global script kullanımı,
Wincc Web Navigator kurulumu ve kullanımı
Wincc’ yi video ve resim ile anlatım,
Ayrıca yukarıda konulara ilaveten wincc örnek script paylaşımı, wincc örnek pdl dosyaları, wincc proje paylaşımları, wincc eski ve yeni sürüm paylaşımlarıda yapacağım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wincc için sanal pc'ye işletim sistemi kurulumu (VmWare Workstation)